Izbeljivanje zuba

Kako do blistavog osmeha uz izbeljivanje zuba?

Lep osmeh, zdravi i lepi zubi, umnogome utiču na naše samopouzdanje. Zbog toga je važno da redovno i pravilno odrzavate higijenu usta i zuba, a ne treba zaboraviti ni redovne posete vašem stomatologu.

Ukoliko želite da imate blistav osmeh, pravo rešenje je izbeljivanje zuba. Danas postoji nekoliko načina kojima se zubi mogu učiniti svetlijim. Neke od metoda su i izrada protetskih radova, krunica, mostova, vinira. Metode koje se danas dosta koriste su izbeljivanje zuba koje se radi pomoću gelova koji imaju tu namenu.

Postoji ordinacijsko I kućno beljenje.

  1. Ordinacijsko izbeljivanje zuba se radi u ordinaciji pod kontrolom stomatologa. Za tu svrhu se koriste gelovi jače koncentracije i sam efekat je brži. Dobijena nijansa može biti nekoliko puta svetlija od vaše prirodne. Najčesće je potrebno nekoliko tretmana, koji se zakazuju ne par dana.
  2. Kucno beljenje zuba radite sami kod kuće, naravno uz uputstva koja vam je dao vaš stomatolog. Ova metoda podrazumeva izdradu silikonske kašike, treja, koja se izrađuje na osnovu uzetog otiska. U tu silikonsku kašiku se stavljaju gelovi za izbeljivanje zuba. Ova metoda se može koristiti samostalno, a može i kao dopuna ordinacijskom beljenju. Pre samog tretmana je neophodno ukloniti kamenac i meke naslage sa zuba. Ukoliko imate plombe u predelu frontalnih zuba, nakon tretmana se vrši zamena starih plombi i postavljaju se nove u odgovarajucoj boji, jer gel ne vrsi prosvetljavanje plombi.

Sam efekat koji se postigne traje godinu dana, ili više, u zavisnosti od vaših navika (pušenje, kafa, cajevi, gazirani napici, bobičasto voće…).

Izbeljivanje zuba u Nišu

Sve dodatne informacije možete doboti u našoj ordinaciji uz besplatan pregled i konsultaciju, na osnovu čega ćemo individualno za vas doneti odluku koji je najbolji način izbeljivanja zuba.

Gelovi koji se koriste za izbeljivanje zuba su renomiranih proizvođača I ne oštećuju struture zuba.